Kassensloop

Kassensloop is al jaren het hoofd onderdeel van ons bedrijf. Al meer dan 30 jaar verzorgen wij de sloop van verschillende soorten kassen. Door alle jaren zijn niet alleen de kassen veel veranderd. Ook de sloop is namelijk veel veranderd.

Voorheen werd er veel met de hand gesloopt op trappen en stijgers. Dit heeft ruimte gemaakt voor hoogwerkers, tractoren en speciaal ontworpen machines. Doordat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van machines, wordt het personeel minder belast. Natuurlijk blijft er altijd veel hand arbeid in het slopen van een kas zitten. Dit heeft vooral te maken met dat de materialen vaak weer worden hergebruik.

Werkwijze Geraerts


Voordat een kas wordt gesloopt komen we even langs om de situatie te bekijken zodat we een juiste prijs kunnen maken. We lopen dan het plan door over wat er weg moet en eventuele extra werkzaamheden of spullen die opgeruimd mogen worden. Wanneer hier een akkoord op is kan het slopen beginnen. Om een kas te kunnen slopen moet er natuurlijk eerst werkruimte gemaakt worden.

In veel gevallen bevat de kas van binnen nog veel installaties en opstellingen voor de teelt. Deze moet als eerst verwijderd worden. Denk hierbij aan teeltgoten, verwarming, Schermdoek ect. Wanneer deze verwijderd zijn en zijn uitgereden is er ruimte om de kas zelf af te breken. Eerst moet er gezorgd worden dat de volledige luchting van de kas los gehaald wordt.

Dit is nodig omdat de luchting anders in de weg zit met het afbreken van het dak. Wanneer de luchting volledig afgebroken is kunnen we beginnen met het glas en de glasroeden. Om gemakkelijk te werken wordt er gebruik gemaakt van hoogwerkers of van een tractor met een speciale kieper die omhoog gezet kan worden. Daarop neemt het personeel plaats op speciale plateau`s zodat ze gemakkelijk het glas af kunnen pakken.

Mocht het zijn dat de ruit al gescheurd is dan kan deze meteen gemakkelijk in de kieper worden geschoven. Het glas wordt of op bokken gezet zodat deze kunnen worden hergebruikt of het glas gaat direct de glas container in naar de recycling.

Opgeruimde zaak!


De roeden worden apart in een bok gedaan. Meestal zijn dit aluminium roeden en deze worden dan of her gebruikt of gerecycled. Als dit zover weg is kan er begonnen worden aan de stalen onderbouw. Deze wordt voor zover mogelijk uit elkaar gedraaid en dan soort bij soort opgestapeld en in bokken geplaatst. De spullen worden op transport gezet naar onze werf in Someren om daar de materialen zuiver te maken zodat deze weer kunnen worden hergebruikt. Dan blijft de fundering en het pad nog over. Wanneer het meevalt hoeveel beton het is kunnen we dit zelf verwijderen.

Het is echter ooit zo dat het te veel wordt en we met een andere partij de fundering verwijderen en afvoeren. Tijdens het slopen van de kas proberen we glas scherven en andere kleine dingen zoals boutje ed. zoveel mogelijk meteen op te ruimen. Natuurlijk gaan we als laatste een ronde over het perceel om te checken dat het netjes is opgeruimd. Dat zorgt er namelijk voor dat het een opgeruimde zaak is! Dit is niet alleen fijn voor de klant maar ook voor ons zelf.

Vragen of interesse?


Heeft u vragen of wilt u komen kijken of wij kasmaterialen op voorraad hebben liggen? Stuur ons een e-mail of neem telefonisch contact met ons op.

(0493) 49 23 95
info@geraertskassen.nl

© 2024 Geraerts Kassensloop
Website door Steenstra Media